Plită cu inducție

Principiul inducției

Inducția curentului electric se realizează cu ajutorul unui câmp magnetic de intensitate variabilă sau prin deplasarea conductorului în câmpul electric. În cazul în care în câmpul magnetic așezăm un metal se va produce căldură. Pentru utilizarea plitei cu inducție doar acele vase sunt corespunzătoare care pot fi magnetizate. Cele mai multe vase din oțel și din fontă sunt de acest tip. În schimb vasele din aluminiu, cupru, sticlă și unele vase inoxidabile nu se pot folosi pe această plită. Deoarece vasele care se pot folosi pe plita cu inducție atrag magneții, putem să verificăm dacă vasele pe care le avem sau pe care am dori să le achiziționăm vor fi corespunzătoare utilizării pe plita cu inducție. Este aparat casnic foarte practic, eficace, economicos, prezintă siguranță, se încadrează perfect în bucătărie, aparat care revoluționează viitorul gătitului.

Acest tip de gătire este foarte rapid, față de tehnica de încălzire a plitelor clasice dispune de o serie de proprietăți extrem de diferite. La încălzirea prin inducție apa va fierbe într-un timp de trei ori mai scurt decât dacă ar fi încălzită pe plitele de gaz sau electrice care sânt foarte răspândite momentan în gospodării. În fracțiuni de secundă se poate ajusta puterea plitei, astfel imediat se poate regla nivelul de încălzire corespunzător. În afara acestora aparatul se poate monta foarte repede, prezintă siguranță în utilizare și este și econom. Această plită întrunește numeroase avantaje ale plitelor de gaz și electrice.

Plita cu inductie

Este sigură

Față de plitele pe gaz nu există flacără deschisă. Față de plitele electrice căldura reziduală este mult mai mică. Deși suprafața o simțim caldă, nu putem suferi arsuri. Dacă plita este pornită suprafața ceramică rămâne rece. Doar atunci devine activă dacă vom așeza un vas pe plită, căldură se va produce doar în acest caz. După îndepărtarea vasului suprafața se va răci repede, prin asta se reduce pericolul producerii unor eventuale arsuri. Din toate acestea rezultă că pentru familiile cu copii utilizarea plitei cu inducție este foarte recomandată, deoarece reprezintă cea mai sigură modalitate de gătire.

Caracteristicile produsului:

 

bullet purple Suprafață ceramică, din sticlă
bullet purple Este sigură și rapidă
bullet purple Reduce consumul de energie cu până la 50%
bullet purple Curățarea acesteia este foarte simplă
bullet purple Manipulare foarte simplă
bullet purple Nivele de putere: 200-2000 W
bullet purple Reglarea temperaturii: 60-240 °C
bullet purple Recunoașterea automată a vaselor
bullet purple Protecția împotriva supraîncălzirii
bullet purple Temporizator pentru interval de 00:01-23:59 de minute
bullet purple Afișaj LED
bullet purple Diametrul suprafețelor de încălzire 13-26 cm
bullet purple Tensiune de exploatare 230 V ~ 50 Hz
bullet purple Dimensiuni 30 x 6 x 35 cm (lățime, înălțime, adâncime)

Reduce consumul de energie

În această lume care se confruntă cu probleme energetice funcționarea economicoasă a acestui dispozitiv merită o atenție deosebită. Această plită, datorită tehnologiei inducției magnetice dezvoltă căldură direct în materialul vasului. În procesul de transmitere a căldurii, încălzirea firului termic la 6-700 de grade este eliminată, ca urmare diferența de temperatură dintre vas și firul termic se reduce. Datorită acestui fapt pierderea de energie este foarte mică, tehnologia aceasta poate reduce consumul de energie cu până la 30%. Deci efectul aparatului de reducere al cheltuielilor este clară. Însă este evident că această economie de energie se poate realiza, la folosirea plitei, în cazul utilizării de vase corespunzătoare din punct de vedere al materialului și al grosimii acestuia. Este demn de reținut faptul că economia de energie optimă se poate realiza cu vase având grosimea pereților de 3-5 milimetri.

Plita cu Inductie 2

Prețul de listă al dispozitivului: 2400 RON

TOP